Sa protejam mediul inconjurator.



Cum protejam mediul?

Lumea animalelor are din ce in ce mai multa nevoie de protectie si conservare, deoarece vanatoarea excesiva, defrisarile si dezechilibrele biologice create de om o ameninta cu mari distrugeri. Toate speciile de plante si animale aflate in perimetrul rezervatiilor devin in mod automat monumente ale naturii.
Protectia mediului inconjurator a aparut ca problema a omenirii numai in zilele noastre, respectiv atunci cand omul a cucerit intregul spatiu al Terrei prielnic vietii.

Acum, bogatiile si resursele de energie sunt afectate in asa masura incat se intrevede epuizarea rapida a unora dintre ele, iar unele conditii esentiale vietii, ca apa sau aerul, dau semne de otravire. 

Este necesara asadar luarea unor masuri energice de protectie a planetei.

Din 1970, au aparut semne clare de imbolnavire a planetei: subtierea stratului de ozon, incalzirea globala, ploile acide, poluarea apelor, a aerului si a solului. Oamenii au inceput sa inteleaga necesitatea adoptarii unui comportament responsabil fata de natura.

Insa responsabilitatea omului pentru ocrotirea mediului inconjurator este atat individuala, dar mai ales colectiva. Protectia naturii angajeaza colaborare si sprijin pe plan local, judetean, national si international

Stim cu totii ca omul este singurul animal care isi distruge mediul in care traieste. Prin diversele sale actiunile, omul a reusit sa modifice intr-un mod ingrijorator caracteristicile mediului inconjurator, punand astfel in pericol viata generatiilor urmatoare. 

Ce este de facut? 
Solutiile la care s-au gandit forurile si organizatiile de specialitate sunt la indemana oricarui cetatean de rand, caruia ii pasa de protectia mediului si crede intr-o dezvoltare durabila a societatii.
Reciclarea deseurilor, folosirea produselor ecologice, calatoriile cu bicileta

Cei care trateaza cu neseriozitate problema poluarii atmosferei si a mediului in general ar trebui sa gandeasca pe termen lung si sa faca ceva cat inca se mai poate. Trebuie sa ne gandim la dezvoltarea durabila, deci la resursele epuizabile, la apa fara de care nu exista viata, la reciclarea deseurilor, la folosirea produselor ecologice, la sursele de energie neconventionale. Sa constientizam faptul ca o plimbare cu bicileta este mai frumoasa si mai sanatoasa decat o plimbare cu masina.Toate pentru a le permite generatiilor care vor veni sa se bucure de ceea ce ne-am bucurat si noi : apa, aer curat, soare, locuri minunate in care sa-ti petreci vacantele. Credeti ca merita efortul ?

Cum si de ce sa oprim poluarea atmosferei ? Cativa pasi simpli

Protectia mediului nu este numai responsabilitatea organizatiilor ecologiste care se straduiesc sa opreasca un dezastru ecologic, ci a noastra, a fiecarui individ in parte.Avand in vedere ca atmosfera este « scutul » care permite existenta vietii pe Terra, ar trebui ca reducerea poluarii atmosferei sa fie un imperativ.Datorita amplorii pe care a luat-o in ultimii ani fenomenul de poluare a atmosferei (poluare naturala, artificiala, chimica, fizica, biologica), echilibrul atmosferic a fost dereglat. Se estimeaza ca poluarea atmosferei contribuie anual la aproximativ 120.000 de decese in SUA. In fiecare an dezvoltarea industriei genereaza miliarde de tone de materiale poluante. Desi s-au lansat nenumarate campanii ecologiste, poluarea atmosferei este inca o realitate dura ale carei efecte le suportam cu totii zi de zi.

Daca pentru tine nu este important, pentru copiii tai este!!!!!!



Un comentariu:

  1. Cere deputaților să interzică mineritul cu cianuri! Petitie pentru Rosia Montana:

    http://facem.de-clic.ro/faracianura?recruiter_id=48663

    RăspundețiȘtergere